Je staat op het punt om de website van AVK Ravestein te verlaten.

Het product dat u probeert te bekijken, bestaat alleen op de website van AVK GUMMI A/S

Wilt u doorgaan naar de website van AVK GUMMI A/S?

Nee bedankt, ik blijf Ja, breng me daarheen

Rubbercomponenten voor technische toepassingen

AVK Ravestein ontwikkelt en produceert rubbercomponenten voor tal van technische toepassingen binnen een breed scala van industrieën zoals elektrisch gereedschap, landbouw, entertainment, ruimtevaart, sport, scheepsmotoren, procesindustrie en steeds meer nieuwe toepassingen.

Van eenvoudige producten tot veeleisende zeer specifieke producten die wij onder meer voor het internationale ruimtestation hebben gemaakt.

Waarom onze rubberoplossingen geschikt zijn voor talrijke technische producten

De keuze van de elastomeer compound hangt af van uw specifieke behoeften in verband met het doel van die compound, de assemblage en de markten waarin u actief bent. Wij luisteren en stellen de nodige vragen om uw wensen en behoeften te begrijpen en die te vertalen in ontwikkelings- en ontwerpeisen voor zowel de rubbercompound als het uiteindelijke product. U hoeft geen expert te zijn op het gebied van elastomeren; dat zijn wij.

U associeert nalevingsvereisten misschien met levensmiddelen of soortgelijke toepassingsgebieden, maar het is even belangrijk om nalevingsvereisten te overwegen in verband met andere toepassingen, bijvoorbeeld emissievereisten voor brandstof en de eisen die worden gesteld aan elektrische geleidbaarheid of ontvlambaarheid.

Vaak zullen er veel verschillende eisen zijn in verband met de productie van uw product.

Daarom hebben wij bijzondere aandacht voor het volgende:

 • Inzicht in de eisen die aan uw product worden gesteld, om een elastomeeroplossing op maat te kunnen maken zodat die aan uw eisen voldoet.
 • Het ontwerp van het product beoordelen vanuit het oogpunt van de fabricage, om de gereedschappen en procédés te optimaliseren en zo de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs te kunnen leveren.
 • Inzicht in de toepasselijke regelgeving met betrekking tot de rubbercompound of de component om een compound te ontwikkelen die de vereiste goedkeuringen kan krijgen, zodat wij de juiste certificaten kunnen afgeven.
 • De eigenschappen van het rubbermateriaal moeten een optimale werking garanderen, bijvoorbeeld een minimale blijvende vervorming voor lekdichte pakkingen. Hoge sterkte en veerkracht zorgen voor een lange levensduur en een lage wrijving zorgt voor een lager sluitingskoppel, bijvoorbeeld in een vlinderklep. Dat vermindert het energieverbruik bij het openen en sluiten van de klep.

Welk type elastomeer moet u kiezen?

Dat hangt af van de aard van de toepassing. Zo zou SBR/NR een goede keuze zijn voor een schraper in een betonmixer vanwege de goede slijtvastheid. Bij pakkingen voor een chemische verwerkingsinstallatie moet daarentegen rekening worden gehouden met de chemische omstandigheden en de bedrijfstemperaturen.

Uiteraard is de naleving van de voorschriften een belangrijk aspect; in welk land zal het product worden gebruikt en in welke markten gaat u het product afzetten?

IPR - eigendom van uw rubberoplossing

Wanneer wij een nieuwe compound ontwikkelen, gebruiken wij die compound voor zoveel mogelijk producten. Als wij echter specifiek een compound voor u gaan ontwikkelen die van cruciaal belang is voor uw bedrijf, kunnen wij een exclusiviteitsovereenkomst met u aangaan.

Het gereedschap dat wij ontwerpen voor de productie van uw product, is gebaseerd op uw productontwerp en het unieke ontwerp van ons gereedschap. U zult altijd de IPR van het productontwerp bezitten.

Transparantie over de toewijzing van IPR is uw garantie dat onze samenwerking u een concurrentievoordeel zal opleveren en uw technische kennis veilig zal stellen.

Lees hier: Wat houdt IPR in? Waarom is het zo belangrijk?

De voornaamste typen rubber in ons technisch programma zijn:

 • EPDM
 • NBR
 • SBR/NR
 • HNBR
 • FKM

Gegarandeerde levering door geavanceerde productie

Wanneer de bevoorradingsketen op een wereldmarkt op de proef wordt gesteld, zijn u en uw klanten sterk afhankelijk van uw leveranciers. Krijgt u de producten op de juiste tijd en tegen de juiste prijs? En zullen de leveranciers de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het product op zich nemen?

AVK Ravestein biedt u zekerheid van levering in een onzekere markt.

Wij achten ons bijzonder sterk binnen de volgende onderdelen van de toeleveringsketen:

 1. Wij werken samen met grote, gerenommeerde leveranciers. Natuurlijk is de prijs altijd een belangrijk aspect, maar wij moeten nooit compromissen sluiten op het gebied van kwaliteit, zekerheid van de levering of MVO.
 2. Wij beschikken over een van de meest geavanceerde, volledig geautomatiseerde menginstallaties ter wereld, waar de grondstoffen met de grootste precisie gewogen en gedoseerd worden. Daardoor kunnen wij rubbermengsels van een uniek hoge kwaliteit en uniformiteit vervaardigen.
 3. In onze complete testfabriek kunnen ontwikkelings- en valideringsprocessen op een efficiënte en veilige manier worden uitgevoerd.
 4. Wij zorgen ervoor dat wij de juiste basis voor de productie hebben, met inbegrip van het juiste gereedschap. Bovendien valideren wij eerst altijd grondig elke fabricagestap alvorens wij met de productie beginnen. Dit is uw garantie dat u altijd de overeengekomen en verwachte kwaliteit krijgt.

Traceerbaarheid in onze productie

Wij beschikken over de middelen om eventuele fouten snel op te sporen, te corrigeren en te documenteren, in het onwaarschijnlijke geval dat er zich een probleem met uw rubbercomponent zou voordoen.

Wij verzamelen alle relevante procesgegevens tijdens het gehele fabricageproces. De gegevens worden 25 jaar lang bewaard. Samen met de datum en de materiaalidentificatie op de componenten is dit de basis van onze traceerbaarheid.

Download onze bedrijfsbrochure

AVK GUMMI-BEDRIJFSBROCHURE